Visie GTV Argos 

Ons lesaanbod
Bij GTV Argos wordt geturnd op verschillende niveaus: zowel als recreanten- als op wedstrijdniveau. In 2017 zijn wij gestart met het Nijntje beweegdiploma vanuit de KNGU voor de kleuters. Dit jaar hebben wij het uitgebreid met peuter-ouder gym. Dit betekent dat je vanaf 2 jaar bij ons kunt komen turnen.
We zijn trots dat wij sinds 2 jaar een extra uitdaging kunnen bieden in de vorm van een springgroep. 
Ons selectieteam is de afgelopen 4 jaar uitgegroeid tot een groep die zich laat zien op wedstrijden en regelmatig met medailles naar huis gaat.
Als bestuur willen we er graag zijn voor alle leden. Wij betrekken alle turnsters bij verschillende activiteiten. Plezier staat voorop! 

 

Onze assistenten
Wij zijn trots op de meiden die zich voor onze vereniging willen inzetten om te assisteren in de verschillende groepen. Vanaf ongeveer 12 jaar kunnen turnster beginnen met assisteren. De trainsters benaderen turnsters om te assisteren.  Onze assistenten staan altijd onder leiding van een gediplomeerde trainster. Wij bieden onze assistenten de mogelijkheid om een gecertificeerd diploma van de KNGU te halen.
Het diploma assistent 1 is er vanaf 10 jaar. Assistent 2 kun je gaan halen als je 14 jaar bent. 
Het bestuur betrekt de trainster bij verschillende activiteiten binnen en buiten de vereniging. Wij organiseren activiteiten zoals een vrijwilligersdag of een gezellig samenzijn na een activiteit zoals een wedstrijd. We streven ernaar ieder jaar een assistentendag te organiseren. Op zo'n dag kunnen onze assistenten  oefenen met lesopbouw, veiligheid, vangtechniek en omgang met een turnster. Natuurlijk staat deze dag ook in het teken van gezelligheid!

 

Onze trainsters
Wij hebben op dit moment 3 trainsters die gediplomeerd zijn en 1 trainster in opleiding voor niveau 3. Naast hun opleiding of werk geven ze trainingen aan onze leden. Ze zijn erg betrokken bij de turners en turnsters en bij de vereniging! Wij als bestuur zijn erg blij met hun inzet en motivatie. Naast het verzorgen van trainingen zijn ze ook actief tijdens de Bommelerwaardcup, clubkampioenschappen, wedstrijden en andere activiteiten. 
Twee assistent-trainsters werken hard aan de opleiding voor niveau 2 en een groep jonge meiden volgt op kosten van de vereniging de opleiding niveau 1. We zijn trots op deze betrokken kanjers.
Wij zetten ons in voor de maatschappij en bieden leerlingen een stageplaats aan. Onze trainsters zijn bevoegd om de stagiaires te begeleiden.

 

De communicatie met trainsters en assistenten
Wij staan voor een veilige turnomgeving. Sinds 3 jaar hebben  we jaarlijks individuele gespreken met onze assistenten en trainsters. Onderwerpen die hier besproken worden zijn onder andere: AVG en omgang met turners en turnsters, eventuele cursussen, het welzijn van de assistent of trainster. Ook staan wij open voor ideeën vanaf de werkvloer. Op deze manier zijn een aantal activiteiten ontstaan zoals de vrijwilligersdag.

 

Helpende handen
Binnen onze vereniging zijn wij altijd op zoek naar helpende handen. Het zou fijn zijn als we wekelijks een beroep kunnen doen op een vaste groep ouders om de zaal  op te bouwen zodat de turnsters snel en veilig kunnen starten met de les.

 

Juryleden
Binnen de vereniging hebben we 2 vaste juryleden:  Kim en Chaline. Het is mooi om te zien met hoeveel enthousiasme en plezier ze jureren. Wij zijn nog op zoek naar een extra jurylid. Lijkt het je leuk om de opleiding tot jury te volgen? Meld je aan bij het secretariaat of de trainsters.
 

Grensoverschrijdend gedrag
 
Er is de laatste tijd veel te doen geweest om grensoverschrijdend gedrag in de turnsport. De verhalen rondom strenge trainingen en kleinering van jonge turn(st)ers hebben ook ons geschokt. 
Voor ons als bestuur en trainsters van GTV Argos is turnen een sport die je met plezier en toewijding mag uitvoeren. Onze trainsters willen onze leden helpen om een hoger niveau te bereiken, maar niet tegen elke prijs. Wij willen deze signalen wel serieus nemen. Daarom hebben we een vertrouwenspersoon aangesteld. 
 

Vertrouwenscontactpersoon: Wilma Migchelbrink

Als bestuur zijn wij ons bewust van het belang van het welbevinden van al onze leden. Daarom zijn wij dit jaar op zoek gegaan naar een vertrouwenspersoon buiten de vereniging om. We zijn blij om te kunnen vertellen dat Wilma Migchelbrink deze taak wil waarnemen. Wilma is in het verleden actief geweest als trainster. Op het moment voert zij nog jurytaken uit in de turnsport. Je kunt Wilma bereiken via de e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Financieel jaaroverzicht

Tijdens onze jaarlijkse ALV presenteren wij ook het financieel jaaroverzicht. Voor de links naar het financiële jaaroverzicht van 2019 kunt u hier klikken.