IMG 6607

De selectiegroep van GTV Argos bestaat uit ongeveer 40 meisjes van verschillende leeftijden en niveaus. Het Jong Talent traint 2,5 uur per week, D-niveau traint 5 uur per week en de N-niveau turnsters trainen 8,5 uur per week. Alle turnsters, met uitzondering van het Jong Talent, komen voor GTV Argos uit op verschillende wedstrijden. Via twee voorwedstrijden kunnen de turnsters zich plaatsen voor toestelfinales, een regiofinale en een districtfinale. Daarnaast zijn er ook nog extra (oefen)wedstrijden waar de turnsters aan kunnen deelnemen.
Naast de trainingsuren en wedstrijden, is de selectiegroep ook te vinden bij andere leuke activiteiten. Afgelopen seizoen ging een deel van de selectiegroep bijvoorbeeld op turnkamp in ’s-Hertogenbosch en nam daar deel aan een internationale demowedstrijd waar ze de derde plaats behaalden. Ook gaat de groep regelmatig naar een turnhal om extra te trainen, worden er demo’s gegeven op andere leuke locaties en bezoeken ze elk jaar het Turngala. 

IMG 6152De selectiegroep is een hechte groep gemotiveerde turnsters die elkaar goed helpen tijdens de trainingen. Alle avonturen van de selectiegroep zijn te volgen via het Youtube kanaal van GTV Argos, regelmatig maakt een turnster een leuke vlog over een activiteit of wedstrijd.
Wil jij ook graag in de selectie turnen? Het team van trainsters houdt bij alle lessen binnen GTV Argos goed in de gaten of er mogelijkheden zijn tot doorstroming naar de selectie. Bovendien wordt er bijna elk seizoen een talententest gehouden, waarbij de trainsters kijken of er nieuw talent is dat zou kunnen doorstromen. Hierover worden alle leden tijdig geïnformeerd.